Japanse namiddag

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/05/2016
14:00 - 16:00

Locatie
Shindo Tuinen

Categorieën Geen Categorieën


shindou tuinen

Rondleiding in de Shindo-tuinen.

Met een drankje en een hapje.

Inschrijven ten laatste donderdag 19 mei 2016.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

2 Comments:

  1. Hoe wordt sake gemaakt?
    Sake is al eeuwenoud. De drank wordt gemaakt van speciale sakerijst. De rijst wordt gepolijst om de buitenkant van de korrels te verwijderen zodat er gemakkelijker zetmeel vrijkomt. Dat zetmeel is nodig om tijdens de gisting alcohol te verkrijgen. Na het polijsten wordt de rijst gestoomd. Door de afgekoelde rijst gaat een Japanse paddenstoel, de zogenoemde koji-kin. Het is die paddenstoel die zorgt voor de unieke smaak van sake. Tot slot gaan er water en gist bij de rijst, waarna het mengsel een maand blijft staan. Het rijstmengsel wordt uitgeperst, het vocht wordt gefilterd, gepasteuriseerd en daarna gebotteld.

    Junmai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>