Witte porto maken

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 10/06/2016
20:00 - 22:00

Locatie
Gildehuis

Categorieën Geen Categorieën


Alida gaat haar alom bejubelede recept in primeur komen uitleggen. Eigenlijk top secret, maar voor jullie maakt ze een uitzondering!

Dia1

Als je zelf porto wil maken, breng je het volgende mee:

  • 1 l alcohol
  • 12 flessen witte wijn ( van de aldi les trois Cijpres  (Blanc De Blancs ) SEC
  • 1,200 gr klontjes suiker
  • 1 appelsien +dunschiller
  • 100 jonge blaadjes van de notenboom  (okkernoten )
  • Een Dame-Jeanne van 15 l en een waterslot

 

2 Comments:

  1. Dag Hedwig,

    In het artikel staan de ingrediënten die je nodig hebt om de porto te maken. Het verschil met rode notenwijn is dat hier bladeren van de okkernotenboom worden gebruikt. Gewoon in een recipient samenvoegen en een drietal maandjes geduld hebben, of langer. De suikerklontjes niet kneuzen maar rustig uit zichzelf laten oplossen. De bladeren van de okkernoten moeten ten laatste begin juli geplukt worden, omdat ze anders te bitter worden. Om dit jaar nog porto te maken is het dus te laat.
    In de hoop hiermee van antwoord te dienen. Groeten uit Limburg!

  2. Beste Gildenhuis, Paul & Alida,
    Graag had ik ook jullie kennis geleerd om notenwijn (Porto) zelf te kunnen maken.
    Vooral dan de witte notenwijn (Porto) met de jonge blaadjes ipv de noten zelf. Heb zelf een walnotenboom in de tuin staan en heb verleden jaar geprobeerd met de noten zelf (voor de houten schelp er in was) en die was niet slecht maar echt donker bruin. Was geen zicht maar toch heerlijk.
    Vriendelijke groetjes,
    Danny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>